TUNTEIDEN TEMPPELIT TURUSSA 7.12.

Dokumenttielokuva Tunteiden temppelit saa ensi-iltansa 4.12.2015. Elokuvasta järjestetään maanantaina 7.12. klo 18 Turussa yleisönäytös, jossa on paikalla elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen (Taistelu Turusta, Kenen joukoissa seisot) ja käsikirjoittaja Toni Puurtinen. Näytöksen jälkeen elokuvateattereista kertovat myös pitkän linjan elokuvateatterimiehet, kiertue-esittäjä Pasi Raivonen ja 1950-luvulta asti Turussa koneenkäyttäjänä työskennellyt Reino Vahteri.

Elokuvateatteri-instituutioon pureutuva Tunteiden temppelit kertoo humoristisesti, nostalgisesti ja vähän romanttisestikin elokuville ja tunteille pyhitetyistä saleista, joissa on itketty, pelätty, pidetty tyttö- ja poikakaveria kädestä, livahdettu liputta teatteriin, ammuttu elokuvan roistoa aseella, menty naimisiin ja jopa laitettu lapsia alulle.

Elokuvassa nähdään joukko erilaisia elokuvatemppeleitä. Tennispalatsin vastapainona on pikkupoikien perustama Konneveden Navettakino sekä haitaritansseihin muuntuva Vehmaan Kuva-Tähti. Turusta elokuvassa on esillä elokuvateatteri Domino.

Samaan aikaan moni elokuvateatteri on jo purettu. Niin myös Helsingin Kinopalatsi (1965), jossa oli suuren maailman taikaa. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat myös muuttuneet biljardi- ja kuntosaleiksi sekä vapaamuurarien kokoushuoneiksi.

Tunteiden temppelit on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee, joka liikkuu assosioiden eri aikatasoissa. Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, Helsingin lisäksi muun muassa Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa ja Forssaa unohtamatta.

Lipputiedot Finnkinon sivuilta.

www.tunteidentemppelit.fi

Lisätiedot:
Toni Puurtinen
toni.puurtinen@gmail.com
0456511160

Haastattelupyynnöt:

Jouko Aaltonen
jouko.aaltonen@illume.fi
0500877458

Tuotantoyhtiö:
Illume Oy / Jenny Timonen
jenny.timonen@illume.fi 09 148 1489
www.illume.fi

Julistekuva