★ ★ ★            HELSINGIN SANOMAT
                                                     Pertti Avola

 

★ ★ ★ ★                TURUN SANOMAT
                                                   Päivi Valotie

 

 ★ ★ ★                                          EPISODI  
                                               Hannu Liekso

 

★ ★ ★ ★ ★  KESKISUOMALAINEN
                                         Jussi Virratvuori

 

★ ★ ★                             FILM O HOLIC
                                           Sampo Bergman

 

★ ★ ★ ★ 1/2                           FILMIFIN 
                                      Jussi U. Pellonpää

 

★ ★ ★ ★ ★            SMACKTHEJACK
                                Jukka L. Savolainen


 

Tunteiden_temppelit_Matin_tupa_WEB

TUNTEIDEN TEMPPELIT kertoo 35 mm:n filmin käytön katoamisesta sekä uuden teknologian mukanaan tuomasta muutoksesta ja mahdollisuuksista. Elokuva on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee liikkuessaan assosioiden eri aikatasoissa. Hienon arkistomateriaalin myötä koetaan niin elokuvateattereiden loistokkuutta kuin myös menetettyä kauneutta.

Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, mm. Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Helsingissä, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa, Forssaa ja Vehmaata unohtamatta.

Elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut lukuisia dokumenttielokuvia. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ohjaajaksi vuonna 1984 ja väitellyt taiteen tohtoriksi vuonna 2006. Hänen elokuviaan on esitetty laajasti sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Lue lisää


 

OSALLISTU

Osallistu kirjoittamalla oma elokuva-aiheinen muistelosi täällä


 


 


 

TUNTEIDEN TEMPPELIT

Tunteiden temppelit on humoristinen, nostalginen, ehkä vähän romanttinenkin matka elokuvakokemusten ja elokuvanäytösten maailmaan. Se kertoo saleista jotka ovat elokuville ja tunteille pyhitettyjä. Monenkirjavan "seurakunnan" muistot, kokemukset ja haaveet heräävät eloon, samoin kuin ”temppelinpalvelijoiden”, teattereiden henkilöstön ja yrittäjien kertomukset – nykyajan kekseliäitä kinovirittelijöitä unohtamatta.

Elokuva kertoo muutoksesta. Elokuvateatterit ovat siirtyneet vuosikymmenten mittaan työväentaloista elokuvapalatseihin ja sieltä nykypäivän viihdekeskuksiin. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen, milloin maallisemman (biljardisali), milloin vieläkin pyhemmän (Valtakunnansali tai vapaamuurarien kokoushuone). Nyt viimeisetkin pienet syrjäseutujen teatterit ovat siirtyneet digiaikaan. Vanha analoginen filmi on kuollut ja pahimmillaan vanhat projektorit on heitetty hankeen. Moni teatteri on lopettanut toimintansa, mutta moni myös avannut uudelleen ovensa. Elokuva kertoo vanhasta katoavasta elokuvakulttuurista, mutta myös muutoksesta ja mahdollisuuksista. Tunteiden temppelit on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee, joka liikkuu assosioiden eri aikatasoissa. Elokuvassa on myös paljon hienoa arkistomateriaalia, niin elokuvateattereiden loiston kuin rappionkin aikakausilta.

Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, Helsingin lisäksi mm. Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Kouvolassa, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa, Forssaa ja Vehmaata unohtamatta.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Toni Puurtinen, Henri Waltter Rehnström ja Jouko Aaltonen. Kuvauksesta vastaa Timo Peltonen, leikkauksesta Tuuli Kuittinen ja äänisuunnittelusta Martti Turunen. Musiikki on Markku Kopiston ja Robi de Godzinskyn käsialaa. Elokuva on Illume Oy:n tuotantoa. Sitä levittää Pirkanmaan elokuvakeskus PEK / Juha Elomäki.


 

ELOKUVAN TIEDOT

Ensi-ilta: 04.12.2015

Pituus: 83 min

Ikäraja: S

Ohjaus: Jouko Aaltonen

Käsikirjoitus: Toni Puurtinen, Henri Waltter Rehnström ja Jouko Aaltonen.

Kuvaus: Timo Peltonen.

Leikkaus: Tuuli Kuittinen

Äänisuunnittelu: Martti Turunen

Musiikki: Robi Godzinsky ja Markku Kopisto

Tuotanto: Illume Oy

Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus /PEK.

Tunteiden temppelit jakoi käyttäjän Pirkanmaan elokuvakeskus & Arthouse Cinema Niagara tapahtuman. ... See MoreSee Less

Kenen joukoissa seisot sing-a-long

huhtikuu 30, 2016, 6:00pm - toukokuu 1, 2016, 3:00pm

Pirkanmaan elokuvakeskus & Arthouse Cinema Niagara

ARTHOUSE CINEMA NIAGARAA LAULATTAA Arthouse Cinema Niagara laajentaa ohjelmistoansa myös sing-a-long-formaattiin. Vappuna 2016 katsotaan yhdessä laulaen Jouko Aaltosen ohjaamaa elokuvaa KENEN JOU...

View on Facebook

Jouko Aaltosen aiempi dokumenttielokuva "Kenen joukoissa seisot" vuodelta 2006 esitetään Helsingissä Kino Sherylissä vappuaattona. Elokuva esitetään sing-a-long -versiona, joten katsojatkin pääsevät laulamaan. ... See MoreSee Less

Kenen joukoissa seisot Sing-a-long!

huhtikuu 30, 2016, 6:00pm

Kino Sheryl

HUOM! Johtuen yllättävästä teknisestä ongelmasta joudummekin näyttämään elokuvan ilman tekstitystä. Olemme todella pahoillamme asiasta! -----> MUTTA EI HÄTÄÄ! Teemme katsojille lauluvihk...

View on Facebook