Liikkuvan 35 mm elokuvateatterin perustaminen – ulkoilmaelokuvat tilauksesta!

Etusivu Foorumit Kirjoita oma elokuvamuistosi Liikkuvan 35 mm elokuvateatterin perustaminen – ulkoilmaelokuvat tilauksesta!

Tässä keskustelussa on 2 vastausta, 1 osallistuja, ja siihen kirjoitti viimeksi  Jyrki t 2 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

3 viestiä - 1 - 3 (3 yhteensä)
 • Kirjoittaja
  Viestit
 • #334 Vastaus

  Jyrki Tenni

  Hienoa että elokuvateattereista on tehty tällainen dokumentti jälkipolville. Tämä on arvokas työ!

  Toimin koneenhoitajana, vahtimestarina sekä lippukassana nyt jo lopetetuissa elokuvateattereissa Studio 123, Kino Itäkeskus sekä Bio Bristol. Lisäksiehdin onneksi tuurata em. tehtävissä lähes kaikissa Helsingin 1990-luvun alun elokuvateattereissa (mm. Andorra, Amanda, Bio Bio, Formia, Forum, Gloria, Maxim, Nordia, Rex). Elokuvaurani alkoi Sinisessä Kuussa Tullinpuomissa ”paikannäyttäjänä” v. 1984. Kotisivuillani on lisää valittuja kuvia: http://www.jyrkitenni.com/vanhat-elokuvateatterit

  Kun kuulin että digitalisointiprojekti eteni poikkeuksellisen vauhdikkaasti Finnkinolla ja että projektoreita alettiin paiskoa metallinkeräykseen, kysyin saisinko pelastaa yhden projektorin. Sain lunastettua erään parhaimmista, Philipsin Fp6:n joka oli yksi koneenhoitajien kesken suosituimmista projektoreista 1950-1990-luvuilla. Meitä on nyt pieni joukko entisiä koneenhoitajia ja meillä on valmius järjestää ulkoilmaelokuvaesityksiä oikealla elokuvaprojektorilla. Valkokangas on Itäkeskuksen Kino 1:n kankaasta ja telineet on Bio Bristolin maskitelineistä rakennettu. Vaalimme elävän elokuvan esittämisen perinnettä, ”varjojen ja valon leikkiä kankaalla” niin kuin Peter von Bagh asiaa luonnehti. Lisämausteena voimme etsiä Kavin arkistosta sopivia mainoksia, dokumentteja tms.

  Jos ulkoilmaelokuvaesityksen järjestäminen kiinnostaa, ota yhteyttä jyrki.tenni (at) gmail.com.

  #3277 Vastaus

  Kirsi Ketola

  Hei,
  Haluaisin järjestää ulkoilmaelokuvatilaisuuden lapsille nyt syyskuussa. Mitähän tällaisen tapahtuman järjestäminen mahtaisi maksaa?
  Ystävällisin terveisin
  Kirsi Ketola

  #5769 Vastaus

  Jyrki t

  Jos kiinnostuit elokuvaesityksen järjestämisestä ulkona (tai miksei sisälläkin), niin kannattaa pyytää tarjous, jossa eriteltynä elokuvatoive(et), paikka ja ajankohta. Kannattaa huomata, että perinteisen filmiltä esitettävän näytöksen voi aloittaa, kun nk. porvarillinen hämärä on laskeutunut (eli kun ulkona ei enää näy tehdä käsillä töitä). Sinänsä hauska vanha termi määrittelee hyvin elokuvaesityksen vaatiman pimeyden.
  Myös nettisivut ovat uusiutuneet, http://www.jyrkitenni.fi -sivuilta löytyy lisätietoa.

3 viestiä - 1 - 3 (3 yhteensä)
Vastaa: Liikkuvan 35 mm elokuvateatterin perustaminen – ulkoilmaelokuvat tilauksesta!
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">