Tunteiden temppelit

Ohjaus:
Jouko Aaltonen

Käsikirjoitus:
Toni Puurtinen, Henri Waltter Rehnström ja Jouko Aaltonen.

Kuvaus: Timo Peltonen. Leikkaus: Tuuli Kuittinen. Äänisuunnittelu: Martti Turunen. Musiikki: Robi Godzinsky ja Markku Kopisto. Tuotanto: Illume Oy. Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus /PEK.

TUNTEIDEN TEMPPELIT on elokuva elokuvateattereista, saleista, jotka ovat elokuvalle ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavat ”seurakuntien” muistot, kokemukset ja haaveet mutta myös ”temppelinpalvelijoiden” ja teattereiden henkilöstöjen sekä yrittäjien kertomukset.

Elokuvateatterit ovat siirtyneet vuosikymmenten mittaan työväentaloista elokuvapalatseihin ja sieltä nykypäivän viihdekeskuksiin. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat saaneet uuden käyttönsä – milloin maallisemman (biljardisali), milloin pyhän (Valtakunnansalin/vapaamuurarien kokoushuoneen) – tarkoituksen.

TUNTEIDEN TEMPPELIT kertoo 35 mm:n filmin käytön katoamisesta sekä uuden teknologian mukanaan tuomasta muutoksesta ja mahdollisuuksista. Elokuva on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee liikkuessaan assosioiden eri aikatasoissa. Hienon arkistomateriaalin myötä koetaan niin elokuvateattereiden loistokkuutta kuin myös menetettyä kauneutta.

Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, mm. Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Helsingissä, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa, Forssaa ja Vehmaata unohtamatta.

Elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut lukuisia dokumenttielokuvia. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ohjaajaksi vuonna 1984 ja väitellyt taiteen tohtoriksi vuonna 2006. Hänen elokuviaan on esitetty laajasti sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

 

 

One thought on “Tunteiden temppelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *